TV NL EN

Nieuwe schrijvers, nieuwe geluiden

Hoe kom je er tussen met je eerste boek?

ACTIE!
€30,- ticket + 3 maanden hm
In samenwerking met
Programmamaker
Hoe val je als debuterend schrijver op tussen alle andere aspirant-auteurs? En hoe pikken uitgeverijen de talentvolle nieuwe stemmen uit de eindeloze stapels manuscripten die ze krijgen toegestuurd? We praten met debutanten en uitgevers over deze vragen en over het belang van doorstroom en vernieuwing in de literatuur.

Duizenden Nederlanders, of misschien nog wel veel meer, dromen ervan om een boek te schrijven en dat vervolgens nog te publiceren ook. En hoewel de mogelijkheden voor het zelf uitgeven van boeken de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, telt het voor veel mensen pas écht als je een uitgever weet te vinden.

Verschillende uitgeverijen voelden zich afgelopen jaar genoodzaakt een ‘manuscriptenstop’ in te voeren, omdat ze simpelweg de mankracht niet hadden om al het ingezonden werk te lezen en te beoordelen. Als je jouw manuscript lukraak naar een uitgeverij stuurt, belandt het dan niet onder op een eindeloze stapel, en wordt het überhaupt ooit gelezen?

Als onderdeel van dit programma reikt Hollands Maandblad, het tijdschrift voor literatuur en politiek, op deze avond beurzen uit aan jonge of debuterende schrijvers van poëzie, proza en essayistiek.

Met:

Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie en het jaar nadien bereikte ze de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2020. Haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ verscheen in maart 2021 bij ambo|anthos en nu is genomineerd voor de Bronzen Uil debuutprijs. 

Marijn Hogenkamp werkt als redacteur Nederlandse fictie bij uitgeverij Atlas Contact.

Willem Bisseling (1982) studeerde Nederlandste Taal- & Letterkunde en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Leiden. Sinds 2016 is hij mede-eigenaar van Sebes & Bisseling Literary Agency.

Robbert Welagen (1981) is een Nederlandse schrijver van negen romans en korte verhalen. In 2006 debuteerde hij met Lipari.

Lees drie maanden Hollands Maandblad én ontvang een ticket voor deze avond in De Balie voor €30,-. Klik hier!

Let op: bij binnenkomst vragen we om een vaccinatie- of testbewijs. Lees hier wat je moet doen voor je bezoek.

Sprekers

Sholeh RezazadehAuteur, dichter
Marijn HogenkampRedacteur Nederlandse fictie Atlas Contact
Willem BisselingLiterair agent Sebes & Bisseling, schrijver (foto: Wout Jan Balhuizen)
Robbert WelagenSchrijver en schrijfdocent (foto: Tessa Posthuma de Boer)
Nu voor €30: Drie maanden proefabonnement Hollands Maandblad incl. ticket voor de avond in De Balie!