TV NL EN

Plein Publiek: Maria Barnas en Robin de Puy

programmamaker
Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week: Maria Barnas en Robin de Puy.

Programmamaker Ianthe Mosselman praat met fotograaf Robin de Puy en schrijver en kunstenaar Maria Barnas over de sporen die de watersnoodramp achterliet, de gevolgen van de ramp voor de overlevenden en hun nabestaanden. Ze verwerkten hun verhalen in het boek Waters.

Over Waters van Robin de Puy & Maria Barnas

Fotografe Robin de Puy portretteert zeventig jaar na de Watersnoodramp van 1953, een aantal bewoners van het eiland Goeree-Overflakkee, dat zwaar getroffen werd. Velen van hen hebben de Watersnoodramp zelf meegemaakt, anderen groeiden op in de schaduw van wat hun (groot)ouders hebben beleefd. De opmerkelijke beelden worden begeleid door een reeks observaties van Maria Barnas. Zij schetst in rake, poëtische taal wat de geportretteerden zich herinneren van de nacht van de ramp en de dagen erna. Daarbij wordt duidelijk welke rol het water blijft spelen in het leven van ieder van hen.

Sprekers

Maria BarnasSchrijver, dichter en beeldend kunstenaar
Robin de PuyFotograaf

Bijna al onze programma’s zijn live mee te kijken via de programmapagina.

Heb je een programma gemist? Kijk deze terug via De Balie TV of ons YouTube-kanaal.