TV NL EN

Plein Publiek: Willem Bosch

programmamaker

Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week scenarioschrijver en regisseur Willem Bosch.

Programmamaker Veronica Baas praat met Willem Bosch over zijn werk en het verschil tussen scenario’s schrijven en regisseren. Bosch brandt van ambitie, maar in de filmwereld ben je altijd afhankelijk van anderen. Hoe bewaak je de ziel van het project waar je aan werkt?  

Willem Bosch is een van de succesvolste scenarioschrijvers van Nederland. Hij schreef aan series als Feuten, Van God Los, Penoza en Swanenburg en regisseert sinds enkele jaren ook zijn eigen scenario’s. Zijn werk staat bekend om branie en schwung. Vorig jaar kwam The Spectacular uit, een vierdelige Iers-Nederlandse serie over de IRA-aanslagen die de provincie Limburg rond de jaren 80 teisterden.


Kijk of luister mee

Plein Publiek heeft ook plek voor haastige reizigers in de spits. Via Radio Plein Publiek kun je gemakkelijk vanuit de trein of de auto meeluisteren. Vind je jezelf onverwachts thuis voor de buis? Kijk dan live mee met De Balie TV.

Sprekers

Willem BoschScenarioschrijver en regisseur
Elke donderdag versturen we een nieuwsbrief. Ben je geabonneerd op onze nieuwsbrief, maar je ontvangt niets? Dan zit deze waarschijnlijk in je spam.