TV NL EN

Wie brengen we groot?

Een avond voor ouders met jonge kinderen

Programmamaker en moderator
Programmamaker
mede mogelijk gemaakt door
Illustrator
Bregje Gevaert
Bregje Gevaert
‘Voor de goede orde: kinderen zíjn soms vervelend. Die van mij ook, daar zijn het kinderen voor. Maar dat is precies waarom er een ouder nodig is: om dat gedrag te corrigeren,’ schreef columnist Eva Hoeke kortgeleden in de Volkskrant. Het maakte heel wat tongen los onder jonge zwoegende ouders. We denken meer dan ooit na over hoe we onze kinderen opvoeden, maar denken we ook na over het doel van deze opvoeding?

Voor welke opvoedingsstijl kies jij: autoritair, democratisch of toegeeflijk? Talloze zelfhulpboeken, onderzoeken, podcasts, series en documentaires laten zien dat opvoeden een kunst is die vele meesters kent. Willen we dat onze kinderen ambitieuze individuen zijn, vriendelijke wereldburgers of simpelweg gelukkig? En hoe zorg je er als ouder voor dat je je eigen vooroordelen niet overdraagt aan je kroost?

In dit programma gaat Rokhaya Seck in gesprek met pedagogen, psychologen en vóóral met ouders over wie we willen grootbrengen.


De Mix

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door De Mix, een netwerk van jonge, ambitieuze Balie ambassadeurs, divers in achtergrond en denkbeelden. Maandelijks bezoeken zij samen een programma; een theatervoorstelling, filmvertoning of debatprogramma. Borrels met exclusieve gastsprekers, een netwerk om je geest aan te slijpen en prikkelende programma’s over onderbelichte onderwerpen bijwonen? Word lid van De Mix.

Sprekers

Marilse EerkensPsycholoog, auteur en journalistFoto: Keke Keukelaar
Abdellah Mehrazdirecteur Trias Pedagogica
Daan RooversFilosofeFoto: Ruud Pos
Jillian Emanuels Pedagoog
Foto: Rachelle Dens