‘Voor de goede orde: kinderen zíjn soms vervelend. Die van mij ook, daar zijn het kinderen voor. Maar dat is precies waarom er een ouder nodig is: om dat gedrag te corrigeren,’ schreef columnist Eva Hoeke kortgeleden in de Volkskrant. Het maakte heel wat tongen los onder jonge zwoegende ouders. We denken meer dan ooit na over hoe we onze kinderen opvoeden, maar denken we ook na over het doel van deze opvoeding?
Voor welke opvoedingsstijl kies jij: autoritair, democratisch of toegeeflijk? Talloze zelfhulpboeken, onderzoeken, podcasts, series en documentaires laten zien dat opvoeden een kunst is die vele meesters kent. Willen we dat onze kinderen ambitieuze individuen zijn, vriendelijke wereldburgers of simpelweg gelukkig? En hoe zorg je er als ouder voor dat je je eigen vooroordelen niet overdraagt aan je kroost?
In dit programma gaat Rokhaya Seck in gesprek met pedagogen, psychologen en vóóral met ouders over wie we willen grootbrengen.
De Mix
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door De Mix, een netwerk van jonge, ambitieuze Balie ambassadeurs, divers in achtergrond en denkbeelden. Maandelijks bezoeken zij samen een programma; een theatervoorstelling, filmvertoning of debatprogramma. Borrels met exclusieve gastsprekers, een netwerk om je geest aan te slijpen en prikkelende programma’s over onderbelichte onderwerpen bijwonen? Word lid van De Mix.
Sprekers
Foto: Rachelle Dens
Misschien ook iets voor jou?
De Mix
Vind jij het interessant om met een groep getalenteerde jonge mensen te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen, nieuwe mensen te ontmoeten en je gedachten aan te scherpen? Word dan lid van De Mix. De Mix De Mix is een netwerk van jonge Balie-ambassadeurs, divers in denkbeelden, achtergrond en loopbaan. De leden komen maandelijks bij elkaar om
Paradigma: Friedrich Hayek en het neoliberalisme
Welke invloed moet de overheid uitoefenen op onze economie? En welke gevolgen heeft een vrije marktwerking?
Hoe word je (g)een 14-jarige draaideurcrimineel?
De cijfers liegen er niet om: de afgelopen jaren is criminaliteit onder jongeren ‘verjongd en verhard’. Hoe kan dat? En wat kunnen we daaraan doen?