TV NL EN

De Balie gaat op Tour

De Balie gaat in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij ‘on tour’ door het land. Samen met verschillende podia, zoals Sphinx in Maastricht en de Vonk in Zaandam worden programma’s ontwikkeld waarbij onderwerpen die dicht bij de inwoners liggen centraal staan. Thema’s als jeugdcriminaliteit, ongelijkheid en vertrouwen in de overheid komen voorbij.
Met de tour willen we gesprekken mogelijk maken met experts en ervaringsdeskundigen, maar ook beleidsmakers en politici, over de plaatselijke problematiek waar inwoners mee te maken hebben. De tour wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en gaat deze samenwerking aan voor de komende 3 jaar. 

In de programma’s hebben goede doelen, die door de Nationale Postcode Loterij worden gesteund, een inhoudelijke rol. Deze maatschappelijke organisaties zitten in de haarvaten van de samenleving; weten daardoor maar al te goed wat er echt leeft. De eerste editie vindt 25 september plaats in samenwerking met de Vonk in Zaandam met als thema: cultuurvisie. De tweede editie zal in Maastricht zijn met podium Sphinx.

We zijn ontzettend verheugd met deze samenwerking. Eén van de doelstellingen van De Balie is om meer gesprekken plaats te laten vinden op de plek waar het om gaat. Zo bereiken we een grotere groep en creëren we ook buiten Amsterdam veel impact.

Sophie Rutenfrans – programmamaker De Balie

Wij zijn in 1989 opgericht om fondsen te werven voor goede doelen. Wij steunen maatschappelijke initiatieven en geven aandacht aan hun werk. Zowel onze deelnemers als de organisaties die wij dankzij hen ondersteunen zitten door het hele land. De samenwerking met diverse podia en debatcentra via De Balie biedt kansen om de verbinding te zoeken en naar elkaar te luisteren bij onderwerpen die lokaal spelen.

Jonne Arnoldussen – Managing director Nationale Postcode Loterij
Aankomende programma’s

Geweest

Programma / ma 25 september 2023

De Balie on Tour: De Vonk in Zaandam

Heeft Zaanstad de vraag en eventuele veranderende behoeften goed in beeld en is er ruimte voor culturele vernieuwing?

Mis onze nieuwsbrief niet langer

Elke donderdag een overzicht van onze programmering, specials en evenementen.

Aanmelden