TV NL EN

Amsterdam van ‘t gas af

Van wachtrij tot wisselwoning

Nieuw onderzoek

2023: Onderzoek sociale huur in Amsterdam

Ben jij op zoek naar een sociale huurwoning? Dan sta je in grote steden jarenlang op een wachtlijst. Keer op keer worden meer sociale huurwoningen beloofd, maar het tegenovergestelde gebeurt: het aanbod loopt terug. Deze woningschaarste past in een lange rij van problemen waar de sociale huursector mee kampt, van achterstallig onderhoud tot scheefwonen en illegale onderhuur.

Hoe gaan sociale woningbouwcoöperaties en gemeenten de ambitieuze en dure renovaties tegemoet die door de klimaattransitie op de agenda staan? Alle huizen met lage energielabels moeten binnen vijf jaar duurzamer gemaakt worden en op termijn moeten alle woningen van gas af. Nu al verkopen coöperaties een deel van hun woningen uit het sociale segment om hier geld voor vrij te maken.

Live Journalism onderzoekt samen met onderzoekscollectief Spot On Stories de staat van de sociale huur in Amsterdam en Eindhoven.


Contact

Heb jij tips over vrouwenuitbuiting in de stad, of wil je een misstand tippen? Dan kun je ons een berichtje sturen via WhatsApp of Signal op: +31613811444.

Je kunt ook mailen naar livejournalism@debalie.nl. Via al deze kanalen kun je ons anoniem tippen. We nemen je gegevens in vertrouwen in behandeling en delen het niet met derden.

Partners

Na zeven onderzoeken en twee tegel nominaties wordt de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism landelijk uitgerold. Vanaf 2022 werken we ieder half jaar samen met twee partners.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief