TV NL EN

Vrouwenuitbuiting

Nieuw onderzoek

2023: Onderzoek naar vrouwen- uitbuiting in Amsterdam

89% van de minderjarige meisjes die slachtoffer zijn van uitbuiting komt niet in beeld bij politie en hulpverlening. Uitbuiting begint vaak online met afpersing of exposing, maar het gebeurt ook in hotels, bars en thuis. Door social media gaat het de laatste jaren steeds sneller, zeggen experts. Een slachtoffer kan binnen 24 uur al tot seks worden gedwongen. Live Journalism onderzoekt de komende maanden de onderbelichte kant van vrouwenuitbuiting. Zijn er genoeg opvangplekken in de stad? Waar kunnen vrouwen die slachtoffer zijn van uitbuiting terecht?


Contact

Heb jij tips over vrouwenuitbuiting in de stad, of wil je een misstand tippen? Dan kun je ons een berichtje sturen via WhatsApp of Signal op: +31613811444.

Je kunt ook mailen naar livejournalism@debalie.nl. Via al deze kanalen kun je ons anoniem tippen. We nemen je gegevens in vertrouwen in behandeling en delen het niet met derden.

Partners

Na zeven onderzoeken en twee tegel nominaties wordt de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism landelijk uitgerold. Vanaf 2022 werken we ieder half jaar samen met twee partners.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief