TV NL EN

Het laatste avondmaal

Waarom we het nu over de voedselcrisis moeten hebben

programmamaker
programmamaker
in samenwerking met

Op Witte Donderdag staan De Balie en World Opera Lab tijdens een muzikale avond stil bij de graancrisis, door het World Economic Forum bestempeld als de grootste wereldwijde crisis voor de komende twee jaar. Door middel van muziek, verhalen en gesprekken met experts brengen we de mondiale voedselonzekerheid in beeld en de ongelijkheid die deze crisis veroorzaakt. Wie heeft de macht over ons voedsel en wie betaalt de rekening? 

Al voor de inval in Oekraïne stegen de tarweprijzen met 80 procent. Door klimaatverandering en de ongelijke verdeling van voedsel lijdt een tiende van de wereldbevolking honger. De oorlog in Oekraïne, de graanschuur van de wereld, heeft dit alleen maar verergerd. En de harde klappen vallen niet in het Westen, maar in landen als Libanon en Jemen. Kunnen we het tij nog keren?

De Passie van Nu – tussen honger en hoop

De Passie van Nu, een project van World Opera Lab, plaatst de muziek van Bach’s Matteus Passie op het kruispunt van culturen. De Passie van Nu – 2023 gaat over de mondiale voedselcrisis. Tijdens de avond in De Balie worden gesprek en debat afgewisseld met muziek en verhalen uit verschillende spirituele tradities. Verhalen over honger, voedsel en vasten uit verschillende culturen met ud-speler Haytham Safia, sopraan Elizabeth Madeline Saputra, pianist Utku Geçgel, saz speler en zanger Shwan Sulaiman en verteller/danser Vanessa Felter, onder artistieke leiding van regisseur Miranda Lakerveld

Sprekers

Madelon MeijerLandbouweconoom Oxfam Novib
Thomas OudmanCorrespondent Voedsel, De Correspondent
Solange DomayeCEO, Symfonio
Elke donderdag versturen we een nieuwsbrief. Ben je geabonneerd op onze nieuwsbrief, maar je ontvangt niets? Dan zit deze waarschijnlijk in je spam.