TV NL EN

Zwoegen in de schaduw

De Balie Live Journalism onderzoekt komende maanden de situatie van Amsterdammers zonder papieren, die te maken hebben met zware misstanden bij hun werk in legale sectoren.

nieuwste onderzoek
Onderzoek – De Balie Live Journalism onderzoekt komende maanden de situatie van Amsterdammers zonder papieren en misstanden bij hun werk in legale sectoren.

Amsterdam telt naar schatting duizenden ongedocumenteerden. Velen van hen werken zonder papieren in de schoonmaak, horeca, bouw of andere legale sectoren en dragen zo bij aan de economie van de stad. Maar in deze schaduweconomie vinden ook misstanden en uitbuiting plaats. Ongedocumenteerden kunnen in handen vallen van malafide werkgevers, mensenhandelaren en huisjesmelkers. Welke rechten worden geschonden en hoe houden we dit met zijn allen in stand?

De komende maanden doet AT5 samen met De Balie Live Journalism onderzoek naar de situatie van Amsterdammers zonder papieren en misstanden bij hun werk in legale sectoren, wil je hier iets over kwijt of heb je een tip? Mail dan naar livejournalism@debalie.nl.

Praat mee: maandag 21 sep / 20:00

Zwoegen in de schaduw

Uitgelicht

Ongedocumenteerden steeds afhankelijker van alternatieve voedselbanken

Op de hoogte blijven van Live Journalism?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kijk, lees & luister

In samenwerking met

Ondersteund door

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven