TV NL EN

Jong en crimineel

Nieuw onderzoek

Onderzoek naar Amsterdamse jongeren in de criminaliteit

Een op de vijftien Amsterdamse jongeren loopt risico drugscrimineel te worden. Volgens het OM is door de coronapandemie jeugdcriminaliteit in de stad zelfs verdriedubbeld. De cijfers liegen er niet om: de afgelopen jaren is criminaliteit onder jongeren ‘verjongd en verhard’.

Tegelijkertijd komen er vanuit het rijk miljoenen vrij om drugscriminaliteit onder jongeren terug te dringen. En ook de gemeente is druk bezig met zogeheten masterplannen voor kwetsbare buurten, waar criminaliteit oplaait. Wie beslissen er mee over deze plannen? En naar wie of wat gaat het geld?

Live Journalism duikt de komende maanden in de wereld van jongeren die in de criminaliteit zijn verzeild. Wat hebben zij en hun omgeving nodig? En hoe word je geen 14-jarige draaideurcrimineel?


Contact

Ben of ken je iemand die een verhaal wil delen? Of werk je met jongeren en heb je tips? Mail ons dan via livejournalism@debalie.nl.

Live Journalism

Na zeven onderzoeken en twee tegel nominaties wordt de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism landelijk uitgerold. Vanaf 2022 werken we ieder half jaar samen met twee partners. Komende periode werken we met Omroep West in Den Haag en Spot on Stories in Brabant.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief