TV NL EN

Jong en crimineel

Nieuw onderzoek

2022: Onderzoek naar Amsterdamse jongeren in de criminaliteit

Een op de vijftien Amsterdamse jongeren loopt risico drugscrimineel te worden. Volgens het OM is door de coronapandemie jeugdcriminaliteit in de stad zelfs verdriedubbeld. De cijfers liegen er niet om: de afgelopen jaren is criminaliteit onder jongeren ‘verjongd en verhard’. Live Journalism duikt de komende maanden in de wereld van jongeren die in de criminaliteit zijn verzeild. Wat hebben zij en hun omgeving nodig? En hoe word je geen 14-jarige draaideurcrimineel?


Contact

Heb jij tips over jeugdcriminaliteit in de stad, of wil je een misstand tippen? Dan kun je ons een berichtje sturen via WhatsApp of Signal op: +31613811444.

Je kunt ook mailen naar livejournalism@debalie.nl. Via al deze kanalen kun je ons anoniem tippen. We nemen je gegevens in vertrouwen in behandeling en delen het niet met derden.

Partners

Na zeven onderzoeken en twee tegel nominaties wordt de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism landelijk uitgerold. Vanaf 2022 werken we ieder half jaar samen met twee partners. Komende periode werken we met Omroep West in Den Haag en Spot on Stories in Brabant.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief