TV NL EN

De Verkiezingen in De Balie

We hebben de voorlopige politieke programmering in De Balie voor je op een rijtje gezet. Houd deze pagina in de gaten voor updates!

De aangegeven tijden delen we onder voorbehoud: deze kunnen mogelijk wijzigen naar aanleiding van de aangekondigde avondklok.

Campagnes, lijstduwers, zwevende kiezers, en veel beloftes: de Tweede Kamerverkiezingen zijn in aantocht en de rode potloden worden geslepen.

Dat er de aankomende verkiezingen veel op het spel staat, dat hoeven we je niet uit te leggen. Problemen als klimaatverandering, discriminatie in de samenleving en woningnood schreeuwen om oplossingen. En dan hebben het nog niet eens over de coronaportefeuille gehad. De komende tijd komt nagenoeg alles aan bod in De Balie wat politiek betreft. Stay tuned!

Buitenlanddebat / Foto ANP
Drie debatten: Het Klimaat-, Buitenland-, en Geneesmiddelendebat

Verkiezingen, dat betekent veel debatteren. In De Balie voeren we in ieder geval drie grote verkiezingsdebatten over drie belangrijke thema’s: de aanpak van klimaatverandering, de Nederlandse buitenlandpolitiek en de toekomst van het Nederlands geneesmiddelenbeleid. Wat betekent jouw keuze in het stemhokje op 17 maart voor deze drie grote thema’s?

Oh Oh Den Haag: Drie nieuwe afleveringen

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen? Allereerst op 12 februari: verkiezingsretoriek! Welke kandidaten beheersen de Ars Retorica en op welke retorische trucs moet de Nederlandse kiezer extra bedacht zijn? Op 26 februari bespreken we, je raadt het al, verkiezingen, verkiezingen en nog eens verkiezingen. Op 19 maart, daags na de verkiezingsuitslag maken we de balans op en bespreken we de grote verrassingen en natuurlijk de coalitievorming.

Operatie Interview: Wouter Koolmees

In het spannende interviewprogramma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en 3 interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft voor de gast tot op het podium geheim. Ditmaal schuift de altijd spraakmakende Wouter Koolmees aan. Koolmees was in de coronacrisis dé motor achter de grootscheepse noodpakketten om Nederlandse bedrijven overeind te houden. Nu is de lockdown verlengd en zijn goede financiële reddingsacties belangrijker dan ooit te voren. Leidt deze zware taak Koolmees af van zijn échte ambities of weet hij zijn persoonlijke koers te bewaren? En niet te vergeten: wat kan hij ons vertellen over de toeslagenaffaire en het demissionair kabinet Rutte-III?

Podcast De Uitdagers: Wie zijn de nieuwe partijen?

De Tweede Kamerverkiezingen komen snel dichterbij. Wie zijn de nieuwe partijen die op de kieslijst staan en wat onderscheidt hen van de gevestigde partijen? In aanloop naar 17 maart voelt De Balie in de nieuwe podcastserie De Uitdagers een selectie nieuwe partijen aan de tand. Hoe willen zij het politieke landschap vernieuwen? Wat willen ze bereiken en hoe?

Luister naar De Uitdagers vanaf 1 februari!

Programma

Oh Oh Den Haag: Verkiezingsretoriek!Vrijdag 29 januari / 20:00
De Verkiezingen: KlimaatdebatVrijdag 5 februari / 20:00
De Verkiezingen: BuitenlanddebatVrijdag 12 februari / 20:00
Operatie Interview: Wouter KoolmeesZaterdag 13 februari / 16:00
De Verkiezingen: GeneesmiddelendebatDonderdag 25 februari / 19:30
Oh Oh Den Haag: Nog minder dan een maandVrijdag 26 februari / 20:00
Oh Oh Den Haag: De NabeschouwingVrijdag 19 maart / 20:00
Als eerste op de hoogte zijn van onze politieke programmering?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Wil je ook bijdragen aan het publieke gesprek en onze onafhankelijke (online) programmering?

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven