TV NL EN

De Verkiezingen in De Balie

Nederland heeft gestemd. En nu? Tijdens de politieke talkshow Oh Oh Den Haag: De Nabeschouwing blikken we vooruit op de kabinetsformatie en het coalitieakkoord en trekken we conclusies uit een bewogen campagnetijd. 

Tijdens de verkiezingen kwam nagenoeg alles kwam aan bod in De Balie wat politiek betreft. Debatten over onderwijs, klimaat, buitenland, landschap, ongedocumenteerden, de Nederlandse economie en het ondernemersklimaat. We bespraken belangrijke thema’s als vertrouwen in de overheid, stemmen voor gendergelijkheid en kleur in de Kamer. Al onze debatten, gesprekken en interviews zijn hier gratis terug te kijken!

Maart

De Verkiezingen: EconomiedebatMaandag 1 maart / 20:00
Feminist (m/v/x) zoekt PartijWoensdag 3 maart / 20:00
De VerkiezingsmarathonZaterdag 6 maart / 12:00
Finale Speech Battle 2021Zondag 7 maart / 20:00
De Verkiezingen: Kleur in de KamerVrijdag 12 maart / 17:00
Het Grote Werk- en OndernemersdebatZaterdag 13 maart / 16:00
Oh Oh Den Haag: De NabeschouwingVrijdag 19 maart / 20:00

Februari

De Verkiezingen: KlimaatdebatVrijdag 5 februari / 20:00
De Verkiezingen: BuitenlanddebatVrijdag 12 februari / 20:00
Operatie Interview: Wouter KoolmeesZaterdag 13 februari / 16:00
De Verkiezingen: OnderwijsdebatDinsdag 16 februari / 20:00
Jongeren Milieu Actief: het KlimaatdebatDonderdag 18 februari / 20:00
De Verkiezingen: GeneesmiddelendebatDonderdag 25 februari / 19:30
De (on-)betrouwbare overheidDonderdag 25 februari / 19:00
Oh Oh Den Haag: Nog minder dan een maandVrijdag 26 februari / 20:00

Livestream

Alle politieke programma’s zijn live mee te kijken via debalie.nl – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de stream. Programma gemist? Kijk het terug via De Balie TV.


Uitgelicht

De Verkiezingen: Kleur in de Kamer

De afgelopen vier jaar zaten er geen zwarte Nederlanders in de Tweede Kamer. Gelukkig doen de nieuwe kieslijsten vermoeden dat de Kamer diverser zal worden na de verkiezingen. Tijdens Kleur in de Kamer gaat een jonge generatie politici in gesprek met voormalige politici met een bi-culturele achtergrond. Met John Leerdam (Voormalig Tweede Kamerlid PvdA) Kathleen Ferrier (Voormalig Tweede Kamerlid CDA), Don Ceder (Kandidaat CU) en Fatihya Abdi (Kandidaat PvdA). 

De Verkiezingsmarathon

Er staat veel op het spel deze verkiezingen. Hoe komen we sterker uit de coronacrisis, en wie zorgt daarvoor? Kunnen mijn kinderen later nog een huis kopen? Is er in de toekomst ook nog goede zorg voor iedereen en wat nou als ik mijn baan verlies? Een marathon over wat goed gaat, wat we belangrijk vinden en waar we verandering willen zien.

Dubbele nationaliteit: mensenrechten en veiligheid

Met de verkiezingen in aantocht vragen verhitte politieke discussies over Nederlanders met een dubbele nationaliteit om verduidelijking van ons huidige nationaliteitsbeleid. Heeft het ontnemen van de Nederlandse nationaliteit van Syriëgangers ons land daadwerkelijk veiliger gemaakt? Wat kan de overheid doen voor Nederlanders die het liefst zo snel mogelijk van hun tweede nationaliteit af zijn, omdat ze vrezen voor bemoeienis van schimmige instanties uit dat tweede land?

Oh Oh Den Haag: De Nabeschouwing

Twee dagen na de landelijke verkiezingen maken we de balans op: hoe zal de Tweede Kamer er de aankomende jaren uitzien en wat betekent dat voor Nederland? Van kabinetsformatie tot coalitieakkoord: wat zijn de hete hangijzers, wie zijn de verliezers én wie zijn de winnaars?

Als eerste op de hoogte zijn van onze politieke programmering?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!